Necesita actualizar el reproductor Flash para ver esta página. Actualizelo desde adobe.com
Necessita actualitzar el seu reproductor Flash per veure aquesta pàgina. Sisplau actualitzi la seva aplicació desde adobe.com
Need upgrade your Flash player to view this page. Please update it in adobe.com
Vous devez mettre à jour Flash player pour voir ce site. Mise à jours sur adobe.com

La Vall del Madriu-Perafita-Claror és un microcosmos representatiu de la manera en què l’home ha aprofitat els recursos de les zones altes de la serralada dels Pirineus al llarg dels mil·lenis.

Els seus espectaculars paisatges de faldes escarpades i glaceres amb vasts prats i abruptes valls boscoses cobreixen una superfície total de 4.247 hectàrees, és a dir el 9% del territori del Principat d’Andorra.

Aquests paisatges no solament constitueixen testimonis dels canvis climàtics del planeta, sinó també dels avatars econòmics i dels sistemes socials, així com de la perdurabilitat de la pastura i de la puixança de la cultura de la població muntanyenca. El sistema de propietat de la terra, d’estil comunal, data en aquesta regió del segle XIII. Aquesta vall, que és la darrera d’Andorra que no té carreteres, té vivendes, sobretot d’estiu, cultius en terrasses, camins de pedra i vestigis del treball de fundició del ferro.

Aquest reportatge per ICOMOS Andorra va estar realitzat entre els anys 2002 i 2004.

El camí és l’element més simbòlic de la vall. Al llarg de varis kilòmetres i pavimentat de granit, travessa les diferents zones agrícoles fins les zones alpines.

La vall es va organitzar seguint el traçat d’aquest camí i en funció de la disposició dels cultius, de les vores del riu i dels sistemes d’irrigació.

Ràmio és un conjunt de bordes a la vora dreta del riu, a una altitud de 1609 m.

La cabana de pastor de Setut, situada a 2300 m. d’altitud. Vam realitzar la fotografia a la primera llum del sol després d’haver dormit dins la cabana. Agost 2004

L’estany Forcat al crepuscle. El Forcat està situat a la zona d’Els Estanys, a una altitud de 2550 m.

Entrada de les vaques pel Port Negre a la Vall del Madriu al mes de juny.

Els comentaris estan tancats.