Necesita actualizar el reproductor Flash para ver esta página. Actualizelo desde adobe.com
Necessita actualitzar el seu reproductor Flash per veure aquesta pàgina. Sisplau actualitzi la seva aplicació desde adobe.com
Need upgrade your Flash player to view this page. Please update it in adobe.com
Vous devez mettre à jour Flash player pour voir ce site. Mise à jours sur adobe.com


Producció, realització i edició amb 9mk d’aquest espot per felicitar per Internet el Nadal i un Feliç 2011 als clients d’Andbanc, Private Bankers. L’espot també es va projectar en sales de cinema del Principat.

 

 

 

 

ANDBANC PRIVATE BANKERS · FELICITACIÓ NADAL
Idea i guió: 9mk
Realització: 9mk, mira audiovisual

Edició: mira audiovisual

Format: HDV 1080 16/9
Música: Getty

Veu off: Jordi Boixaderas

 

 

 

A partir de la idea de l’agència 9 mk de realitzar un espot amb una pantalla d’agulles (“Pin-Art” o “pinscreen”), es va pensar en diverses solucions per fer-ho realitat. Després de descartar l’opció de realitzar-ho en 3D, l’agència va fer realitzar una pantalla d’agulles 4 vegades més gran que els Pin-Arts del comerç, massa petits. Es va idear un sistema per posicionar una càmera zenital i per poder manipular la pantalla per sota amb cares, mans i amb retalls de formes diverses. La majoria dels plans van ser editats al revés per donar més fluïdesa als moviments.

Paolo Ramos, director artístic de l’agència 9mk, provant el “pinscreen”. La imatge del monitor és la de la càmera zenital que es veu a dalt.

 

 

En un altre registre, el gran mestre de l’animació amb pantalla d’agulles va ser el rus Alexandre Alexeieff, que realitzava anuncis i pel·lícules ja al 1930 amb un “pinscreen” de la seva fabricació i una tècnica molt sofisticada de clarobscur. Les animacions es realitzaven imatge per imatge i la seva pantalla vertical estava formada per un milió d’agulles! Una de les seves contribucions més conegudes va ser el pròleg de la pel·lícula d’Orson Welles, el Procés (The Trial, 1962). Podeu veure un fragment d’un documental sobre Alexeieff on presenta ell mateix la seva extraordinària tècnica aquí.

Els comentaris estan tancats.